BlogMűvészek és Műveik

Böszörményi Kovács Zsolt – Absztrakt festő

Böszörményi Kovács Zsolt absztrakt festő, -és munkáinak bemutatása

Magamról – Böszörményi Kovács Zsolt absztrakt festő

Böszörményi Kovács Zsolt vagyok. 1977-ben születtem, lassan 25 éve készítek absztrakt képeket, de csak az elmúlt pár évben váltam igazán aktívvá e területen. Temperával, akrillal, tussal, olajpasztellel, grafittal és kollázstechnikával is dolgozom, sokszor ezeket spontán keverve, a hordozók papír, karton, farost, fa, vászon.
Kedvenc festőim: Paul Klee, Vaszilij Kandiszkij, Burai István.

Néhány művemet már sikerült eladnom, de kiállításom még nem volt, ezt folyamatosan próbálom összehozni.

Civilben esküvői ceremóniamesterként dolgozom és ütőhangszereken játszom, korábban jó pár zenekarban, produkcióban megfordultam.
Három gyermek édesapja vagyok, Hajdúböszörményben élek.

Ars poetica-m:

Próbálok teljesen egyedi, modern képeket készíteni. Az arányosságot, a szépséget és a dinamizmust próbálom megjeleníteni a képeken, mindezt improvizáció által. Némely képen az izgalmas struktúra és a részletek dominálnak, másutt a kompozíció és persze olykor mindkettő. Célom, hogy a képeket “jó legyen nézni”, pozitív, legfeljebb felkavaró, de ne negatív élményt nyújtsanak.”
A képeim címei döntően csak a “a közönség kedvéért” vannak, művészileg nem szerves részei az alkotásoknak, mondhatni esetlegesek, legszívesebben csak számokkal jelölném őket. Alapvetően és általában nem akarnak klasszikus értelemben ábrázolni semmit, leginkább “önmaguk próbálnak lenni”, de mindig a világra, a “már korábban is létezett valóságra” reflektálnak és erre jön pluszba, hogy a figuratív elemekkel ebből az egész koncepcióból kikacsintok és folyamatosan kvázi ellentmondok mindennek. “

A terveim , a jövő…:

A terveim a jövőre egyelőre művészeti vonalon mindössze annyi, hogy szeretném végre kiállításon is megmutatni a munkáimat, ezért folyamatosan készítem a kisebb és a nagyobb formátumú műveimet egyaránt.

Böszörményi Kovács Zsolt weboldala >> ITT<< érhető el.

Böszörményi Kovács Zsolt munkái:

Kedves Zsolt, köszönjük, hogy láthattuk különleges munkáit, és megmutathattuk azt közösségünknek is. Kívánjuk, hogy az áhított kiállítás megnyitó napja is viszonylag gyorsan megérkezzen. Amennyiben így lesz, jelezze azt nekünk a kapcsolat@mmkartdesign.com e-mail fiókban, hogy Mi is hírt adhassunk róla az Időszaki Kiállítások részlegünkön, és azáltal több látogató tisztelje és ismerje meg Önt a jeles eseményen!  

További sikereket, és kitartást kívánunk Önnek az élet minden területén!

MMKartdesign csapata