BlogEgyéb kategória

Hangforrás Zenei és Hangszer történeti fesztivál

Kedves Művészek, Művészetkedvelő Emberek!

Engedjétek meg, hogy egy újabb, ezúttal zenei programot ajánljak a figyelmetekbe ami nem más, mint a

Hangforrás Zenei és Hangszer történeti fesztivál.

Ahogyan azt az esemény hivatalos honlapján olvashatjuk:
“A hangszer a zenei hang forrása.”

2020 novemberében veszi kezdetét a három napos, zenei és hangszer történeti fesztivál, melynek a Benczúr Ház Kulturális Központ ad otthont. A szervezők egy olyan fesztivált álmodtak meg, ahol a régi korok hangszerei kerülnek előtérbe, és ezeken keresztül bemutathatják a reneszánsz, a barokk, vagy a romantika világát. Egy különleges, interaktív múzeumi kiállítás keretein belül, szakértők és mesterek segítségével a látogatók testközelből ismerkedhetnek meg a legkülönlegesebb történelmi hangszerekkel.
A napközben látogatható tárlat mellett, este ingyenes koncertekkel várják az érdeklődőket, ahol neves művészek szólaltatják meg a kiállított hangszereket.

A fesztivál megnyitó eseménye: 2020. november 13. péntek 10:00

A rendezvény különlegessége, hogy összekapcsolódik Erik Bosgraaf, világhírű holland furulyaművész budapesti mesterkurzusával, hiszen a kurzus zárókoncertje egyben a fesztivál zárókoncertje is.
Szeretettel invitálják és várják a kurzus jelentkezőit is kiállításukra, Kállay Gábor furulyaművész és zeneszerző előadásaira!

kiemelt kép forrása: Hangforrás facebook

Kézzel tapintható történelem

Magyarországon eddig egyedülálló módon ismerkedhetek meg valamennyi ritkaságnak számító történelmi hangszerrel. Mindezt testközelből és egy helyen!

A zene mindenkié

Színes programokkal várják a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az izgalmas bemutatók és koncertek élményt nyújthatnak azoknak is, akik kevésbé járatosak a régi korok zenéiben.

Koncertek a múltból

Művészeik különböző zenei korokba repítenek Benneteket.
A fesztivál ideje alatt ingyenes esti koncertekkel várják látogatókat. A hangversenyeken megszólalnak a napközben megtekinthető hangszerek.

Új út a pedagógiában

A zenepedagógiában is egyre nagyobb szerepet kap a historizmus. A szervezők szeretnének egyedi módon lehetőséget biztosítani arra, hogy tanárok és diákok is tanulmányozhassák a régi korok stílusait.

A kiállítás

A Kiállítás a fesztivál ideje alatt napközben látogatható. A tárlat több korszakot és hangszercsaládot is felölel.  A gyűjteményt testközelből ismerhetik meg az érdeklődők, ahol hozzáértő művészek és szakemberek segítenek a tájékozódásban. A bátrabbak ki is próbálhatják a hangszereket!

A látogatók a tárlat nyitvatartási ideje alatt rövid és izgalmas előadásokat hallgathatnak meg egy-egy hangszerről vagy zenetörténeti korszakról. Az előadások különböző idősávokban, naponta kétszer hangzanak el az adott hangszercsaládok termeiben. Így kiválaszthatják, hogy éppen melyik téma érdekli Önöket, anélkül, hogy lemaradnának a többiről.

Pénteken elsősorban ifjúsági programokkal várják a különböző oktatási intézményekből érkezőket, de ahogyan a következő napok előadásaira, ezekre is szeretettel hívnak mindenkit!

Kiállítás nyitva tartás:

November 13. Péntek 10:00-16:15
November 14. Szombat 10:00-16:15
November 15. Vasárnap 10:00-15:00

Ingyenes koncertek

Nov. 13. Péntek: 19:00 Bacchus Consort
Nov. 14. Szombat: 19:00 Szabó Balázs szólóestje
Nov. 15. Vasárnap: 17:00 Telemania

Kapcsolat:

Látogassatok el családotokkal, barátaitokkal a Benczúr Palotába, és érezzétek jól magatokat a Hangforrás Zenei és Hangszer történeti fesztiválon! Jó szórakozást, kellemes kikapcsolódást kíván a

MMKartdesign csapata