BlogEgyéb kategória

Pályázati felhívás Mazsaroff Miklós-díj

Kedves vidéki, elsősorban az Észak-Kelet Magyarországi régióban élő ifjú alkotók! Szeretném felhívni a figyelmeteket a Mazsaroff Miklós díj pályázatra.

A Mazsaroff Miklós díj:

A Mazsaroff-díj at 2008-ban alapította Mazsaroff Miklós festőművész özvegye, Dr. Nikolaeva Marija asszony. A díj célja, hogy anyagi és erkölcsi támogatást nyújtson olyan tehetséges, fiatal képzőművészeknek, akik alkotópályájuk elején állnak és kötődnek elsősorban Miskolc városához vagy a megyéhez, illetve a régióhoz. Az ösztöndíj mellett a mindenkori díjazott önálló kiállítás rendezésének a lehetőségéhez jut a Miskolci Galéria kamaratermében – a díj odaítélését követő évben.

A Mazsaroff Miklós díj nyertes képzőművészek csoportos tárlatait nem csak országon belül, hanem külföldön, Bulgáriában és Lengyelországban is utaztatták a szerveők az elmúlt hat évben.

PÁLYÁZATI FELHÍVÁS

A HOM – Miskolci Galéria a díjalapítóval közösen pályázatot hirdet képzőművészeti ösztöndíj elnyerésére.

I. Személyi feltételek
Pályázat benyújtására jogosult
– az a 21 év feletti, de 35 év alatti – a pályázat benyújtási határidejében azt be nem töltött, azaz 1985. december 1-je után született – képzőművész (festő-, grafikus-, szobrász-és intermédia művész), aki dokumentálhatóan önálló művészeti tevékenységet tud felmutatni,
– családi, tanulmányi vagy szakmai téren kötődik Miskolc városához és az annak vonzáskörzeteként értelmezhető szűkebb Észak-Kelet Magyarországi régióhoz
– aki a Mazsaroff-díj megpályázásának időpontjában nem áll felsőfokú oktatási intézménnyel aktív hallgatói jogviszonyban

II. A pályázati dokumentáció

összetétele:
Adatlap
Szakmai önéletrajz
Művészi hitvallás
Művészeti tevékenységet bemutató dokumentáció (min. 15 db műtárgyfotót, illetve performanszokról készült fotókat, videókból származó állóképeket is tartalmazó) portfólió
Adatkezelési nyilatkozat


A pályázat benyújtásának határideje: 2020. november 30. (hétfő) 24:00 óra

A pályázatot kizárólag elektronikus úton lehet benyújtani, az Adatlap (1) valamint az Adatkezelési nyilatkozat (5) értelemszerű kitöltésével, a csatolandó anyagok, mint szakmai önéletrajz (2), művészi hitvallás (3) és portfólió (4) feltöltésével.

A pályázatot a Miskolci Galéria honlapján erre a célra létrehozott felületén adhatjátok le! Ezt >> ITT<< találjátok

A díjazottat a HOM – Miskolci Galéria és a díjalapító által felkért szakmai kuratórium választja ki, a pályázat benyújtásának határidejét követő 15 napon belül.

Az ösztöndíj összege egyszeri nettó 200.000,-Ft

A Mazsaroff-díj nyertese önálló kiállítás rendezésének a lehetőségét is elnyeri, ami a HOM-Miskolci Galéria szervezésében és támogatásával valósul meg.

A Mazsaroff Miklós-díj nyertesének nyilvánosságra hozatala 2021. január 22-én, a Magyar Kultúra Napján ünnepélyes díjátadó keretében történik meg, ami egyben a tavalyi díjazott kiállításának a megnyitója is. Helyszíne a Miskolci Galéria (Rákóczi-ház) kamaraterme.

További információ kérhető a Mazsaroff Miklós-díj feltételeivel kapcsolatban, a Miskolci Galéria elérhetőségein Kónya Ábeltől. (T: 46/500-681, e-mail: abel.miskolc@gmail.com) www.miskolcigaleria.eu

Kiemelt kép: Mazsroff Miklós: Visegrád ősszel 1968, olajtempera, farost, 60×60 cm

MAZSAROFF MIKLÓS (Alsózsolca, 1929. – Miskolc, 1997.) Munkácsy-díjas magyar festőművész. Miskolc és régiójának, a XX. század második felében meghatározó képzőművésze. Alkotói munkásságát értékteremtő, intenzív művészi munka jellemezte. Gazdag életművében a festészeti anyag mellett jelentős számban fellelhetők grafikái és rajzai. A térség művészeti szervezeteiben végzett önzetlen munkája mellett, tanári tevékenysége is említésre méltó.

Kiemelt kép és cikk forrása: Miskolci Galéria

Sok sikert kíván minden Észak-Kelet Magyarországi régióban élő, és pályázó ifjú alkotónak, a

MMKartdesign csapata